MCD Supermarkt

Mijn MCD Aagtekerke

Kies hier uw winkel

Het mosselseizoen is geopend!

Waren mosselen vroeger alleen verkrijgbaar in maanden waar de letter ‘R’ in zit? Tegenwoordig kun je genieten van deze schelpdiertjes in de seizoenen met de letter ‘R’ erin!

Laat je niet verblinden door de grootte van de schelp! In een grote kan weinig vlees zitten en in een kleine schelp kan juist weer een groot stuk vlees zitten! Wist je dat er verschil in de kleur van het mosselvlees kan zitten? Dit zegt helemaal niks over de smaak of het geslacht van de mossel. Mosselen kunnen net als mensen pigment hebben, een mossel met veel pigment is dus een oranje mossel! 


Groeien
Een mossel groeit door te eten (logisch natuurlijk!). Het dieet van de mossel bestaat uit plankton wat in het water leeft. Mosselen nemen water op en filteren het plankton eruit. Het zand dat meekomt met het plankton, spuugt de mossel weer uit. Een kleine mossel kan per dag wel 100 liter water verwerken. Een mossel die op een plaats groeit waar veel voedselrijk water stroomt, groeit uit tot grote mossel.


Eten
Wist je dat mosselen behalve erg lekker ook heel gezond zijn? Ze bevatten weinig vet, en daardoor des te meer eiwitten, mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Het beetje vet dat in de mossel zit, het gezondere vet (het bestaat uit onverzadigde vetzuren). Er zit nog meer in mosselen: jodium, seleen, koper én ijzer, allemaal bestanddelen die bijdragen aan een gezonde maaltijd.


Kook mosselen in een brede, lage pan met dunne bodem. Zo hebben je mosselen de ruimte om te openen en zijn ze snel gaar. Eet je mosselen met een vork of met je handen. De eerste lege schelp kun je als klemvork gebruiken voor de volgende mosselen. 

Tip:
Gooi het kookvocht van de mosselen niet weg! Vang het op en doe het in een ijsblokjesvorm en vries het in. Zo heb je hele krachtige bouillonblokjes die je in visgerechten kunt gebruiken of voor het maken van een lekkere saus!
© MCD Supermarkten 2021 - Privacybeleid - site by AmpedMijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×