MCD Supermarkt

Mijn MCD Aarle-Rixtel

Kies hier uw winkel

De wereld van wijn

Bij MCD hebben we een ruim assortiment heerlijke wijnen uit verschillende landen. Onze inkopers hebben de lekkerste wijnen geselecteerd uit o.a. Frankrijk, Italië en Spanje, maar zoeken het ook verderop in bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Chili en Australië. Wij hebben de meest karakteristieke wijnlanden op een rij gezet:

Frankrijk
Denk je aan wijn, dan denk je natuurlijk aan Frankrijk. In Frankrijk wordt veel wijn geproduceerd en ook gedronken. Er is voor elk gerecht dan ook een geschikte Franse wijn te vinden: van droog tot zoet en van sprankelend tot ingetogen, de Fransen hebben voor elk gerecht en elke gelegenheid een passende wijn.

Zuid-Afrika
In Zuid-Afrika vindt al eeuwen wijnbouw plaats. De Nederlanders hebben het naar Zuid-Afrika gebracht ten tijde van de VOC! Zuid-Afrikaanse wijnen zitten barstensvol fruit en door de combinatie van de verkoeling van de oceaan en de zon die altijd schijnt is de smaak veelzijdig en kunnen ze overal bij gedronken worden. Een Zuid-Afrikaanse wijn komt het best tot zijn recht bij de ‘braai’ of barbecue.

Chili en Argentinië
Chileense en Argentijnse wijnen zitten barstensvol fruit. Beide landen hebben een ideaal klimaat voor wijnbouw. Aan de ene kant krijgen de wijngaarden de frisse wind van de oceaan, terwijl ze aan de andere kant bescherming genieten van het diepe binnenland. De druiven krijgen overdag veel zon en ’s nachts koelt het behoorlijk af, zo krijgen de druiven de perfecte rijpheid en een frisse zuurheid.

Spanje en Italië
In Spanje regent het bijzonder weinig, hierdoor moeten de druivenplanten harder werken om te groeien. Hierdoor zijn de Spaanse wijnen bijzonder smaakvol met karakter. In Italië is er geen regio waar geen wijn wordt geproduceerd. Hierdoor zijn de Italiaanse wijnen buitengewoon divers. Een Italiaanse wijn herken je aan het kleine bittertje in de afdronk.

Australië en Nieuw-Zeeland
Wijnen van de andere kant van de wereld liggen nog niet zo lang in onze schappen, maar zijn er niet meer weg te denken. De Australiërs produceren een zonnige, zwoele wijn die door de stevige smaak goed te combineren is met geroosterd vlees, vis en groenten. De Nieuw-Zeelanders produceren een frisse, elegante wijn die aromatisch en fris is en goed samengaat met Oosterse gerechten.
 

MCD heeft een breed scala aan wijnen: wit, rood, rosé en van zoet tot droog. In onze winkels wordt bij elke wijn aangegeven waar hij goed bij gedronken kan worden. Met de wijnen in ons assortiment hoef je niet meer op reis, je haalt de wereld van wijn bij ons!
© MCD Supermarkten 2022 - Privacybeleid - site by AmpedMijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×