MCD Supermarkt

Mijn MCD Aarle-Rixtel

Kies hier uw winkel

Pindakaas!

24 januari is het de dag dat we weer ongegeneerd veel pindakaas mogen eten. Vier nationale pindakaasdag met een extra dik besmeerde boterham, een taart of koekjes met pindakaas erin of satésaus.

Pindakaas zoals we dat nu kennen werd eind 19de eeuw bedacht door een Amerikaan. Het is tot op de dag van vandaag populair onder de Amerikanen. Net na de 2de wereldoorlog werd ‘peanut butter’ in ons land geïntroduceerd. Maar omdat het woord ‘boter’ alleen bedoeld was voor roomboter, mocht het product hier geen pindaboter heten. Daarom is toentertijd voor pindakaas gekozen.

Favoriet broodbeleg
Pindakaas is een van de favoriete soorten broodbeleg van Nederland. Bij MCD zijn er in 2018 meer dan 102.000 potten pindakaas verkocht! Inmiddels zijn er meerdere smaken te koop in onze winkel, van naturel tot pindakaas met stukjes noot en van biologische tot pindakaas met speculaaskruiden of met karamel zeezout en zelfs met chili!

U kunt natuurlijk ook zelf uw boterham met pindakaas opleuken. U kunt er plakjes banaan, komkommer of appel op leggen, hagelslag over strooien, beleggen met speculaas of besmeren met jam of sambal. Met pindakaas kunt u oneindig variëren!

Maar de lekkerste pindakaas maakt u natuurlijk zelf! Het basisrecept is heel simpel, voeg hier uw favoriete smaak aan toe en smullen maar!

Recept crunchy pindakaas
Ingrediënten:
- 500 gram ongezouten pinda’s
- enkele druppels arachideolie

Bereidingswijze:
-
 Verwarm de oven voor op 180ᵒC. Rooster de ongezouten pinda’s op een bakplaat ±15 minuten in de oven. Neem de plaat uit de oven en laat afkoelen.
-
 Maal de pinda’s fijn in een keukenmachine totdat de massa vettig wordt. Voet, om de pindakaas smeuïger te maken, enkele druppels arachideolie toe terwijl de machine draait.

Tip:
Om de pindakaas een extra twist te geven, kunt u aan de pindakaas nog een extra smaakmaker toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan zeezout, kokos, honing of geraspte (pure) chocolade.

Eet smakelijk!
© MCD Supermarkten 2022 - Privacybeleid - site by AmpedMijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×