MCD Supermarkt

Mijn MCD Aarle-Rixtel

Kies hier uw winkel

Het verhaal van BioStee kaas

BioStee kaas wordt gemaakt door Ard, Arian en Pieter Hugo. Zij leerden elkaar kennen op het moment dat zij individueel de boerderijen van hun ouders over wilden nemen. Ze besloten hun krachten te bundelen. Zo ontstond ‘de BioStee’.

Landbouw met een sterk verhaal
In het begin teelden ze aardappel, ui, peen en knolselderij. En om de grond rust te gunnen, teelden ze grasklaver. Dit werd later voedsel voor koeien en geiten. Dankzij de grasklaver was de melk uitzonderlijk lekker. De cirkel was pas écht rond toen zij kaas gingen maken bij de Mèkkerstee in Ouddorp, uiteraard van hun eigen grasklavermelk. Dit was het begin van een nóg mooier verhaal.

Drie eigenwijze boeren, met eigenwijze kazen
Ondanks de waarschuwingen boeren Ard, Arian en Pieter Hugo net zo biologisch als hun opa’s vroeger deden. Biologische landbouw is slimme landbouw. Bovendien is het goed voor natuur, mens en dier.

Bij het bijzondere verhaal van BioStee horen minsten zulke bijzondere kazen. De namen van de kazen zijn zeer uniek:

Jonge Blom
Is een smaakvolle, romige jonge biologische kaas uit de Hoeksche Waard. Geïnspireerd op de meisjes die elke ochtend, met hun haren in de wind, over de dijk naar school fietsen.

Pittige Tante
Dankt haar naam aan de koeien. De koeien krijgen veel liefde en aandacht, waar de ‘dames’ hun best doen voor voedsel. De goed belegen pittige biologische kaas is zeker het proeven waard!

Ouwe Knar
Volgens veel collega-boeren is biologische boeren niet van deze tijd. Naar deze ‘ouwe knarren’ luisteren de BioStee-boeren niet. Ouwe Knar is een lang gerijpte biologische kaas.

Kortom, BioStee is heel bijzonder. Kom jij een stukje ‘jonge blom’, ‘pittige tante’ of ‘ouwe knar’ proeven bij jouw MCD?
© MCD Supermarkten 2022 - Privacybeleid - site by AmpedMijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×