MCD Supermarkt

Mijn MCD Aarle-Rixtel

Kies hier uw winkel


Marius & Cornelis Discount, de start van MCD

Bij de MCD formule zijn momenteel 29 winkels aangesloten, die met name zijn gevestigd in de regio Zuid-West Nederland. Ongeveer de helft van de MCD vestigingen zijn filialen, de andere helft behoort toe aan zelfstandig ondernemers. In totaal werken er bij MCD meer dan 2500 medewerkers.

Geschiedenis

MCD is ontstaan in 1966. De vrienden Marius en Cornelis huurden toen in Oosterhout een aardappelschuur, lieten er een tegelvloer in leggen en plaatsten er stellingen in. De winkel kreeg de naam Marius & Cornelis Discount, afgekort tot MC Discount. Korte tijd later werden er nieuwe vestigingen geopend in Roosendaal en Hilvarenbeek. Half jaren ‘70 verkochten Marius en Cornelis hun winkels aan de familie Boon, eigenaar van de gelijknamige groothandel in levensmiddelen. De familie Boon breidde het aantal MC Discount winkels verder uit.

In de jaren ’80 besloot de familie afscheid te nemen van de pure discount formule en de winkels om te bouwen tot kwalitatieve service supermarkten. Het assortiment werd uitgebreid en de versafdelingen geprofessionaliseerd. De naam werd gewijzigd in MCD Supermarkten.

In de daarop volgende jaren is er steeds verder gesleuteld om de MCD formule op een nog hoger niveau te brengen. De kwaliteit van het assortiment heeft daarbij altijd voorop gestaan. MCD zocht de samenwerking op met o.a. de beste bakkers, vleeswarenspecialisten en kaasmeesters. Maar MCD zorgt er niet alleen voor dat haar klanten altijd de allerbeste kwaliteit kopen, ook wordt aandacht besteed aan de kwaliteit van de dienstverlening en service. MCD is niet voor niets vijf jaar op rij door het consumentenonderzoeksbureau GFK uitgeroepen tot vriendelijkste supermarkt van Nederland.

Boon Food Group
MCD supermarkten is onderdeel van de Boon Food Group. Boon Food Group is een familiebedrijf dat al 126 jaar opereert in de levensmiddelenbranche. Boon Food Group bestaat uit een groothandel en een detailhandelsdivisie, waar onder meer de formule MCD Supermarkten deel van uitmaakt. Onder Boon Food Group vallen eveneens de formules Boon's Markt en Boerenschuur. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Boon Food Group bevindt zich in Dordrecht. Hier vandaan wordt de dagelijkse goederenstroom met behulp van het eigen vrachtwagenpark naar de winkels verzorgd.

Superunie
Als onderdeel van de Boon Food Group is MCD aangesloten bij Superunie, één van de grootste inkooporganisaties van Nederland. Dankzij de scherpe inkoopkracht van Superunie is MCD in staat gebleken om door de jaren heen een zeer concurrerend prijsniveau te handhaven voor de topkwaliteit en service die de formule biedt.


© MCD Supermarkten 2024 - Privacybeleid - site by AmpedMijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×