MCD Supermarkt

Mijn MCD Aarle-Rixtel

Kies hier uw winkel

Het mosselseizoen is geopend!

Waren mosselen vroeger alleen verkrijgbaar in maanden waar de letter ‘R’ in zit? Tegenwoordig kun je genieten van deze schelpdiertjes in de seizoenen met de letter ‘R’ erin!

Laat je niet verblinden door de grootte van de schelp! In een grote kan weinig vlees zitten en in een kleine schelp kan juist weer een groot stuk vlees zitten! Wist je dat er verschil in de kleur van het mosselvlees kan zitten? Dit zegt helemaal niks over de smaak of het geslacht van de mossel. Mosselen kunnen net als mensen pigment hebben, een mossel met veel pigment is dus een oranje mossel! 


Groeien
Een mossel groeit door te eten (logisch natuurlijk!). Het dieet van de mossel bestaat uit plankton wat in het water leeft. Mosselen nemen water op en filteren het plankton eruit. Het zand dat meekomt met het plankton, spuugt de mossel weer uit. Een kleine mossel kan per dag wel 100 liter water verwerken. Een mossel die op een plaats groeit waar veel voedselrijk water stroomt, groeit uit tot grote mossel.


Eten
Wist je dat mosselen behalve erg lekker ook heel gezond zijn? Ze bevatten weinig vet, en daardoor des te meer eiwitten, mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Het beetje vet dat in de mossel zit, het gezondere vet (het bestaat uit onverzadigde vetzuren). Er zit nog meer in mosselen: jodium, seleen, koper én ijzer, allemaal bestanddelen die bijdragen aan een gezonde maaltijd.


Kook mosselen in een brede, lage pan met dunne bodem. Zo hebben je mosselen de ruimte om te openen en zijn ze snel gaar. Eet je mosselen met een vork of met je handen. De eerste lege schelp kun je als klemvork gebruiken voor de volgende mosselen. 

Tip:
Gooi het kookvocht van de mosselen niet weg! Vang het op en doe het in een ijsblokjesvorm en vries het in. Zo heb je hele krachtige bouillonblokjes die je in visgerechten kunt gebruiken of voor het maken van een lekkere saus!




We gaan weer lekker stampen deze winter!

Het is echt winter op het moment, sneeuw is gevallen en op sommige plaatsen is er zelfs al geschaatst. Dat houdt in dat we een goede, voedzame maaltijd kunnen gebruiken ...

» Lees verder




Pindakaas!

24 januari is het de dag dat we weer ongegeneerd veel pindakaas mogen eten. Vier nationale pindakaasdag met een extra dik besmeerde boterham, een taart of koekjes met pindakaas erin ...

» Lees verder




Boonacker in een nieuw jasje

Onze eigen huisbakker bereidt het Boonacker brood op ouderwets ambachtelijke wijze voor ons. Het brood wordt dagelijks vers voor u afgebakken in onze winkels. Met ons Boonacker brood zet u ...

» Lees verder




Kersen uit de Hoeksche Waard

Geboren en getogen in de Betuwe is kersenteler Gijsbert van Randwijk letterlijk opgegroeid tussen de fruitbomen. Als klein jongetje was hij al gek op kersen. In de boomgaarden in de ...

» Lees verder




De wereld van wijn

Bij MCD hebben we een ruim assortiment heerlijke wijnen uit verschillende landen. Onze inkopers hebben de lekkerste wijnen geselecteerd uit o.a. Frankrijk, Italië en Spanje, maar zoeken het ook ...

» Lees verder




Het verhaal van BioStee kaas

BioStee kaas wordt gemaakt door Ard, Arian en Pieter Hugo. Zij leerden elkaar kennen op het moment dat zij individueel de boerderijen van hun ouders over wilden nemen. Ze besloten ...

» Lees verder





© MCD Supermarkten 2024 - Privacybeleid - site by Amped



Mijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×