MCD Supermarkt

Mijn MCD Aagtekerke

Kies hier uw winkel

Betere kip

Op onze vleesafdeling zijn alle kipproducten van ‘Betere kip’. Betere Kip is kip van een langzamer groeiend ras. Deze kip is vitaler en gezonder, omdat deze kip langzamer groeit dan een snelgroeiend ras. De Betere kip krijgt natuurlijk daglicht, waardoor er voor de kippen een normaal en natuurlijk dag- en nachtritme is. Verder hebben de kippen meer leefruimte.

Er is tevens gezorgd voor zogenaamd afleidingsmateriaal. Een voorbeeld hiervan zijn strobalen waar de kippen op en rondom kunnen scharrelen en zich daardoor minder vervelen. Ook ligt er graanstrooisel op de grond, waar de kippen zich mee kunnen vermaken. Beter voor de kip en beter voor de kwaliteit van het vlees. Dat proeft u!

U kunt de Betere kip duidelijk herkennen aan de ronde, groene sticker op de verpakking met de tekst ‘Betere kip’.

Lees verder


Veldhoeve kip, culinaire kip voor bijzondere momenten!

Sinds kort verkopen wij iets nieuws én heel bijzonders bij MCD; Veldhoeve kip. Dit is een heel speciaal product waarmee we u graag kennis willen laten maken. Wat de Veldhoeve kip zo uniek maakt, is dat alles op de eigen boerderij gebeurt; het opfokken van de moederdieren, de productie van de eieren, het uitbroeden van de kuikens en het opgroeien van de kuikens. Hierdoor hoeft er geen transport van de dieren plaats te vinden en dit komt de gezondheid van de kippen zeker ten goede. Daarnaast krijgen de dieren de beste zorg. De kuikens kunnen in eigen tempo, met veel ruimte en daglicht tot vitale en gezonde kippen opgroeien. Zo kunnen zij de kip leveren van de beste kwaliteit.

Bij De Veldhoeve houden ze een eigen kippenras; ‘De Twentse blauwe’. Deze kippen zijn te herkennen aan hun opvallende koekoekskleur. Met de Twentse Blauwe stellen Marc en Annet ten Velde henzelf als doel een gezonde, traceerbare en smaakvolle scharrelkip te laten groeien. Zij garanderen een gezonde en eerlijke kip van de hoogste kwaliteit, met een stevige structuur en intense smaakbeleving. Deze kwaliteit en smaak verkrijgen zij enerzijds door het unieke ras en anderzijds door een uitgebalanceerde en authentieke voeding met tenminste 70% graan.

De Veldhoeve kip is niet zomaar een kip. Deze culinaire kip is gemakkelijk te bereiden, echt heel smaakvol en daarmee uitermate geschikt voor bijzondere momenten. Oftewel, als u lekker wilt tafelen met familie en/of vrienden, kies dan voor onze Veldhoeve kip.

Lees verder


Varkensvlees met een ster

Bij MCD koopt u varkensvlees dat is bekroond met één ster van de Dierenbescherming. Dit is smaakvol en puur vlees, geproduceerd met respect voor milieu én dier. MCD heeft afspraken gemaakt met diverse varkensboeren om het welzijn van de dieren te verbeteren en hun natuurlijke gedrag te stimuleren. Zo is in de stallen voldoende afleidingsmateriaal aanwezig. Hierbij staat niet alleen het dierenwelzijn, maar ook ons milieu centraal. En dit alles proeft u terug in het vlees.

 

Lees verder


Twee sterren rundvlees

Het overgrote deel van het rundvlees dat u bij MCD koopt is bekroond met twee sterren van de Dierenbescherming. Dit geeft aan dat dit rundvlees op een diervriendelijker wijze is geproduceerd. Veel van onze rundvleesproducten komen van de boerderij van Henk Broeders uit Berkel-Enschot. Henk verbouwt het voer voor zijn runderen zelf, waardoor ze genieten van een uitgekiend menu van natuurlijke voeding. De zorg en toewijding maken de runderen krachtig en gezond. Daarom is het duurzame rundvlees bij MCD heerlijk én eerlijk! Wilt u meer lezen over het Beter Leven Keurmerk? Kijk dan op www.beterlevenkeurmerk.nl.

Lees verder© MCD Supermarkten 2019 - Privacybeleid - site by AmpedMijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×

Mijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

Zoek mijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt

×