KRh>H5>E
MCD Supermarkt

Mijn MCD Aarle-Rixtel

Kies hier uw winkel

Xenia peer

De Xenia peer verkleurt van groen (knapperig als een appel) naar geel (lekker zacht). Eet hem zonder knoeien uit de hand, in een warm of koud gerecht of maak er perensap van. De Xenia peer is makkelijk, veelzijdig, gezond en lekker zoet!

De Xenia peer is een kruising van de Triomphe de Vienne en Krier. Het is een grove, groene peer, die langzaam geel kleurt. De peer kenmerkt zich door een frizoete smaak en stevig vruchtvlees met een zachte, eetbare schil.

De Xenia zit boordevol voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Bovendien kan deze vezelrijke peer helpen om overgewicht te voorkomen, doordat de Xenia weinig calorieën bevat en na consumptie een prettig verzadigd gevoel geeft.

Lees verder


Winters genieten met spruitjes uit Zeeland

Spruitjes horen bij de winter. Op het bedrijf van Klompe en Van der Linde worden onze spruitjes geteeld. Zij gaan direct van het land naar de winkel. Spruitjes zitten boordevol vitamines en mineralen en komen dagelijks vers van het land. Spruitjes moeten niet te lang koken, 10 minuten aan de kook is prima. Ze zijn eindeloos te varieren.

Lees verder


Oerfruit, natuurlijk lekker!

Bij MCD voeren we het label OER-fruit. Dit staat voor de beste kwaliteit uit de boomgaard. De ambachtelijkheid en expertise van onze telers vormen de garantie voor kwaliteit en vertrouwde herkomst. De appels en peren op onze groente- en fruitafdeling zijn uiteraard meerdere malen gecontroleerd op kwaliteit. U vindt bij ons dan ook alleen de allerlekkerste appels en peren. Op de website van Oerfruit vindt u meer informatie over het oerfruit en inspiratie om in de keuken aan de slag te gaan met appels en peren www.oer-fruit.nl.

Lees verder


Zelf vers sinaasappelsap persen!

Bij MCD kunt u zelf uw verse sinaasappelsap persen! Het apparaat staat op de groente- en fruitafdeling en met slechts één druk op de knop heeft u een flesje vol heerlijk vers sap. U kunt het verse sap in de koelkast tot 24 uur na uw aankoop bewaren. Uiteraard zit het sap boordevol vitaminen en past dit in een bewuste levensstijl. In veel van onze winkels kunt u tevens een heerlijke verse smoothie tappen. Gezond en lekker was nog nooit zo makkelijk!

Lees verder


Joost Matijsen teelt de lekkerste komkommers

In de kas van onze komkommerteler Joost Matijsen worden begin van het jaar 50.000 komkommerplanten geplant. De planten zijn op dat moment 50 cm groot. Als ze groot genoeg zijn, worden ze gesplitst. Hierdoor verdubbelt het aantal plantenkoppen waaronder de komkommers groeien. Joost vertelt dat hij jaarlijks 6 miljoen komkommers teelt!

Hoge draad
Joost teelt de komkommers op hoge draad, dit houdt in dat de komkommers via een draad naar boven groeien en blijven groeien. De draad hangt op 4,5 meter hoogte. Als de plant deze hoogte bereikt heeft, wordt hij via de draad verder geleid totdat de plant 22 meter lang is.

Om de dag worden komkommers geoogst. Joost en zijn team hebben 6 dagen per week werk in de kas. Een komkommerplant maakt uit zichzelf heel veel vruchten. Door het teveel aan bladeren en vruchten weg te snijden krijgen de vruchten die nog aan de plant hangen genoeg licht. Zo kunnen ze groot groeien en een goede smaak ontwikkelen waar de komkommers van Joost bekend om staan.

Klasse 1
Alle komkommers van Joost hebben het klasse 1 label. Dit houdt in dat de komkommer een goed gevulde cilinder heeft, de beste smaak heeft en recht is. Een kromme komkommer is tijdens de groei ergens tegenaan gegroeid. Dit kan een blad zijn van de plant of een andere komkommer, hierom snijden Joost en zijn medewerkers overtollige bladeren en vruchten weg.

Half juni worden de planten herbeworteld. Een stek van de plant wordt op steenwol gelegd en ontwikkelt nieuwe wortels waardoor hij opnieuw gaat groeien. Als een komkommer groeit, wordt hij na 14 tot 17 dagen geoogst en naar de winkel gebracht.

Het cellofaan dat om de komkommer zit is ter bescherming van uitdroging. Veel mensen bewaren de komkommer in de koelkast en door dit plastic kan de komkommer beter tegen de kou. Een komkommer kan dan ook het best worden bewaard op een koele, donkere, droge plaats.

Lees verder© MCD Supermarkten 2022 - Privacybeleid - site by AmpedMijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×