MCD Supermarkt

Mijn MCD Aagtekerke

Kies hier uw winkel

Boonacker brood, onze trots

Bij binnenkomst in onze winkel ruikt u het versgebakken brood al.
Het brood dat dagelijks vers in onze winkel wordt afgebakken is onze trots: het Boonacker brood.

Boonacker brood is gemaakt van de allerbeste ingrediënten en volgens ambachtelijke receptuur.
Het brood blijft dagenlang vers door de toevoeging van rogge en het langdurige bereidingsproces waardoor ook smaak en aroma ontstaan.
We hebben maar liefst 15 soorten Boonacker brood. Zo bieden wij u het lekkerste brood én een ruime keuze.

 

Lees verder


Boonacker desembrood

Vanaf deze maand vind je ons vernieuwde Boonacker desembrood op de broodafdeling! Dit brood heeft een lekker stevige (spekkige), onregelmatige structuur met een dunne, krokante korst. Wat desembrood zo lekker en uniek maakt? Je leest het hier!

Desembrood?!
Er zijn vier ingrediënten die de hoofdrol spelen bij het bereiden van brood: meel, water, rijsmiddel en zout. In normaal brood zorgt gist voor het rijzen van het deeg. Hierdoor ontstaat een luchtige structuur. Bij het maken van desembrood voegt de bakker geen gist toe, maar een ‘moederdeeg’. Dat is een papje van meel of bloem met water, dat de bakker uren, soms dagen laat rijzen. In dit papje doen de melkzuurbacteriën en natuurlijke gisten vanzelf hun werk. Dit heet met een mooi woord ‘spontane fermentatie’. Door het deeg steeds aan te vullen met bloem en water, komt de bakker tot de ideale verhouding voor het bakken van desem.

Is desem hetzelfde als zuurdesem?
Nee, ons desembrood bevat een zoet desem. Het klimaat waarin we ons desem kweken maakt dat melkzuren zich ontwikkelen, dit geeft een heerlijk aroma en maakt het brood niet zuur. Daarom noemen we het desembrood en geen zuurdesem!

Tijd + aandacht = met liefde bereid
Anders dan bij de toevoeging van gist heeft natuurlijke fermentatie veel tijd nodig en veel aandacht. Door het deeg korter of langer te laten rusten en rijzen, door te
spelen met de temperatuur en de verhouding van meel en water kan de bakker elk desembrood een eigen karakter geven. Met een heel eigen smaak, want door de spontane fermentatie ontstaan allerlei aroma’s die het desembrood zo smakelijk maken.

Er is veel tijd nodig voor de productie van het desembrood, want natuurlijke gisting heeft meer tijd nodig. Dat dit ten goede komt aan de smaak van het brood is te proeven. De smaak is vol en fris. Door de bijzondere bereidingswijze is desembrood lekker mals en heeft het een dunne en krokante korst. Daarnaast worden onze desembroden zoals vroeger op de stenen vloer van de oven gebakken. Dit maakt het brood extra lekker en geeft het een heerlijk knapperige korst.

Desembrood valt vooral op door de wilde, knapperige korst, een stevige, onregelmatige structuur en een volle smaak. Kom naar jouw MCD supermarkt en probeer het uit!

Pluspunten van desembrood

 • Geschikt voor mensen die geen melkproducten mogen. Product bevat geen melkderivaten;
 • Desembrood bevat geen dierlijke vetten en geen lactose;
 • Desembrood bevat meer ijzer en calcium;
 • Ambachtelijke volle en bijna ouderwetse broodsmaak die lang behouden blijft;
 • Desembrood is 4 dagen houdbaar;
 • Zachte en malse structuur die ook na het bakken lang blijft;
 • Verkrijgbaar in diverse smaakvariaties;
 • Bevat geen geur-, kleur-, en smaakstoffen;
 • E-nummervrij.

Lees verder


Boonacker: voor de thuisbakker

Behalve ‘gewoon’ brood vind je ook afbakbroodjes van Boonacker in onze schappen. Bak deze broodjes thuis af en geniet tijdens je ontbijt, brunch, lunch of picknick van deze heerlijke knapperige broodjes. Voor alle broodjes geldt: verwarm de oven voor op 220ᵒC en bak de broodjes 8 tot 10 minuten op 200ᵒC af. 
 

 1. Ciabatta
  Dit grote brood snijd je in sneetjes en besmeer je met de lekkerste smeersels zoals kruidenkaas, filet americain of beleg het met een plakje zalm. Ideaal voor tijdens een picknick of aan tafel tijdens brunch of lunch.
   
 2. Kaasuienstok
  Dit brood behoeft geen beleg doordat het rijkelijk is gevuld met kaas en uien.
   
 3. Petit pain wit en petit pain meergranen
  Deze malse broodjes kun je met alles wat je lekker vindt beleggen. Van hagelslag en jam tot marmelade. 
   
 4. Kaiserbroodjes
  Ook deze broodjes beleg je met alles wat je maar kunt bedenken. Van een plakje ham tot een plakje zalm. Alles kan op deze veelzijdige broodjes!
   
 5. Ciabatta maïs
 6. Ciabatta wit
  Deze wat compactere broodjes beleg je met de smeuïgste soorten beleg. Van jam en zuivelspead tot brie met honing. De maïsbroodjes zijn wat zoeter van smaak dan de witte.

Lees verder


Ambachtelijk gebak van Bakkerij Dam

Het gebak in onze winkels komt van Bakkerij Dam uit Stellendam. Dam Brood & Banket is opgericht in 1887, een echt familiebedrijf en bestaat al meerdere generaties. In de bakkerij worden dagelijks vers de lekkerste, vlaaien, schnittes, slagroomtaarten en ander gebak gemaakt. De bakker krijgt vooral veel complimenten over zijn tompouces, die gemaakt worden van echte bakkersroom en erg lekker zijn!

Bestel uw gebak online bij MCD!

Heeft u iets te vieren of gewoon zin in iets lekkers bij de koffie? Bestel uw gebak online! Van vlaaien tot schnitten, van losse gebakjes tot themataarten en van appeltaarten tot fototaarten (met uw eigen foto). U vindt het allemaal op onze gebak bestelsite. Bestellingen die op werkdagen voor 15.00 uur worden geplaatst, kunt u de volgende dag in de winkel ophalen en betalen. Bestellingen die op zaterdag voor 11.00 uur worden geplaatst, kunt u op maandag in de winkel ophalen en betalen. Klik hier en bestel uw gebak gemakkelijk online.

Lees verder© MCD Supermarkten 2022 - Privacybeleid - site by AmpedMijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×