MCD Supermarkt

Mijn MCD Aarle-Rixtel

Kies hier uw winkel

Easy laagjestaart

Nagerecht   |   voor 10 personen   |   bereiding: gemiddeld   |   bereidingstijd: 60+120 min
Deze laagjestaart kun je gewoon zelf maken! Je past net zo makkelijk de vulling en garnering aan tot het echt helemaal jouw taart is. Een pronkstuk op tafel!


Ingrediënten:  voor 10 personen
2 roombotercakes (à 400 g, in plakken van 1 - 1.5 cm)

Voor de vulling:

 • 80 milliliter slagroom
 • 12 pepermunt
 • 80 gram witte chocolade (fijngehakt)
 • 200 gram mascarpone
 • groene voedingskleurstof (bakproducten)

Voor de chocoladelaag:

 • 80 milliliter slagroom
 • 80 gram pure chocolade (fijngehakt)
 • 200 gram mascarpone

Voor het glazuur:

 • 100 gram boter
 • 100 gram poedersuiker
 • 4 eetlepels slagroom
 • 200 gram pure chocolade (fijngehakt)

Voor de garnering

 • muntblaadje
 • poedersuiker (om te bestuiven) of
 • cacaopoeder (om te bestuiven)
 • gekleurde spikkeltjes
 • gemengd rood fruit

Bereiden:

 1. Leg 4 plakken cake tegen elkaar in een vierkant op een stuk karton en teken de cake af op het karton. Knip 1 cm rond het afgetekende stuk af en verpak het karton in vershoudfolie. Leg op een platte schaal.
 2. Leg de 4 plakken cake op het ingepakte karton op de schaal en verdeel de helft van de chocovulling erover. Strijk glad met een mes en leg weer 4 plakken cake erop. Vervolg met de helft van de muntvulling en ga verder met een laagje cake, de rest van de chocovulling, een laagje cake en de rest van de muntvulling. Eindig met een laagje cake. Verpak de taart voorzichtig maar stevig in vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
 3. Verwarm voor het glazuur de boter, poedersuiker en room in een (steel)pan tot de boter is gesmolten. Neem van de warmtebron en roer met een garde de chocolade erdoor tot alle klontjes verdwenen zijn. Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.
 4. Neem de taart uit de koelkast en giet beetje bij beetje het glazuur over de taart. Laat overtollig glazuur langs de taart lopen en verdeel het met een spatel of groot mes rond de taart. Laat het glazuur in de koelkast nogmaals minimaal 1 uur opstijven.
 5. Snijd overtollig glazuur van de randen weg en decoreer de taart naar wens met muntblaadjes, rood fruit, chocoschotsen (zie tip). Bestuif met poedersuiker en/of decoreer met spikkels.

Bereidingstip:

Garneer de taart rondom met schotsen van chocolade. Smelt 200 gram pure chocolade au bain-marie. Neem de kom van de warmtebron en roer nog 100 gram pure chocolade in stukjes erdoor. Roer tot alle chocolade is gesmolten en laat een beetje afkoelen. Strijk deze chocolade dun uit over een stuk bakpapier op een snijplank en laat weer hard worden. Snijd of steek in schotsen met een warm mes of breek in stukken. Dit kan ook met witte chocolade voor witte schotsen.

Maak een witte chocovulling. Verwarm 50 ml slagroom tot het kookpunt. Neem van de warmtebron en roer 100 gram gehakte witte chocolade erdoor tot alle chocolade is gesmolten. Laat al roerend afkoelen. Klop intussen met de mixer 200 gram mascarpone los op de laagste stand. Giet de chocoladesaus al kloppend erbij tot een glad mengsel. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

Maak een frambozenvulling. Verwarm 50 ml slagroom tot het kookpunt. Neem van de warmtebron en roer 80 gram gehakte witte chocolade erdoor tot alle chocolade is gesmolten. Laat al roerend afkoelen. Klop intussen met de mixer 200 gram mascarpone met 80 gram (diepvries) frambozen los op de laagste stand. Giet de chocoladesaus al kloppend erbij tot een gemarmerd mengsel. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Ook lekker met een handje extra frambozen erdoor.

Verwarm voor wit chocoglazuur 100 gram boter, 100 gram poedersuiker en 4 eetlepels slagroom in een (steel)pan tot de boter is gesmolten. Neem van de warmtebron en roer met een garde 200 gram fijngehakte witte chocolade erdoor tot alle klontjes verdwenen zijn. Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.

Maak een marmereffect. Meng een klein beetje van het witte chocoladeglazuur met een paar druppels gepureerde frambozen. Neem een schone kwast en ‘schilder' met de roze glazuur over de witte heen nadat deze is opgedroogd. Laat het roze glazuur ook 30 minuten opstijven. Dit kan ook met wit en bruin chocoglazuur.

Decoreer de taart met marsepeinen kerstbomen. Rol een stuk groene marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkvlak. Steek of snijd kerstboompjes eruit van circa 10 cm hoog. Plak de kerstboompjes tegen de zijkant van de taart aan met behulp van een druppeltje glazuur.

Wil je spikkels aan de zijkant? Doe de spikkels op het glazuur voordat je de taart in de koelkast zet, wanneer het glazuur nog zacht is.
Wil je een hoge taart maken dan heb je 2-3 roombotercakes nodig.

Alle benodigdheden voor dit recept vindt u bij MCD Supermarkt.
Eet smakelijk!

Terug naar de andere Kerst recepten


© MCD Supermarkten 2024 - Privacybeleid - site by AmpedMijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×