MCD Supermarkt

Mijn MCD Aagtekerke

Kies hier uw winkel

Voordelen

De Voordelen van Bamboe

 1. Duurzaam: Bamboe is een duurzaam materiaal, het is één van de snelst groeiende plantensoorten en na het kappen groeit het weer gewoon door. Bamboe is erg sterk en hard door de compacte vezel.
   
 2. Gaat lang mee: Bamboe is (in tegenstelling wat veel mensen denken) een grassoort en geen hout. Dit heeft een aantal voordelen bij het gebruik van bamboe in snijplanken. Zo neemt een bamboe snijplank bijvoorbeeld nauwelijks vocht op waardoor er geen scheuren in ontstaan en de plank niet zal kromtrekken.
   
 3. Hygiënisch: Door de hoge dichtheid in het oppervlak van een bamboe snijplank ontstaan er tijdens het snijden nauwelijks groeven in de snijplank. Dit heeft een groot voordeel uit hygiënisch oogpunt aangezien de meeste bacteriën zich in de groeven nestelen. Daarnaast heeft bamboe van zichzelf ook een soort anti bacteriële werking wat inhoudt dat het bacteriën als het ware afstoot.
   
 4. Is en blijft lang mooi: Bamboe heeft een prachtige natuurlijke uitstraling waardoor het in vele keukens past en kan fungeren als een echte blikvanger. Doordat de plank nauwelijks beschadigd raakt door water of doordat erop gesneden wordt blijft de snijplank zijn schoonheid behouden. Daarnaast is bamboe bestand tegen het vocht van bijvoorbeeld tomaten of paprika waardoor er nauwelijks vlekken in de snijplank zullen ontstaan.
   
 5. Maakt messen niet bot: Ondanks dat een bamboe snijplank harder is dan de meeste houten snijplanken en niet snel groeven zal gaan vertonen is de snijplank zachtaardig voor messen. De messen worden namelijk nauwelijks bot door het snijden op een bamboe snijplank.
   
 6. Makkelijk schoon te maken: Een bamboe snijplank is gemakkelijk schoon te houden. De beste manier is de snijplank na gebruik gelijk af te spoelen onder de kraan, eventueel even ingesmeerd met een milde zeep. Daarna kan de snijplank worden afgedroogd of in een afdruiprek gezet worden. Wanneer dit nodig is kan de snijplank gemakkelijk in de (sla) olie gezet worden waarna hij er weer een tijd tegen kan.


Let op: bamboe is een natuurlijk materiaal en kan met de hand en zachte zeep gewassen worden. Nadrogen met een doek. Niet weken in water. Niet vaatwasserbestendig.


© MCD Supermarkten 2019 - Privacybeleid - site by AmpedMijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×

Mijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

Zoek mijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt

×