MCD Supermarkt

Mijn MCD Aagtekerke

Kies hier uw winkel

Pasta!

Bij Italiaans eten denkt bijna iedereen meteen aan pasta! Dat is niet zo vreemd, want een Italiaan eet gemiddeld 26 tot 28 kilo pasta per jaar!

Italianen eten bij elke pastavorm een ander gerecht. Spaghetti bolognese zoals wij die eten, vind je in Italië niet! Dit omdat dunne pasta’s met dunne saus gegeten worden, omdat deze slierten dunne saus makkelijker oppakken. Dikke saus zoals de bolognese, eten Italianen bij een dikke pasta zoals lasagne. Korte en holle pasta is ook bedoeld voor dikkere sauzen.

Italiaanse pasta is gemaakt van harde durumtarwe. Pasta van zachte tarwe komt uit Azië en is bami, mie of noedels. Er bestaan wel meer dan 600 verschillende soorten pasta. Wilt u weten of de pasta gaar is, gooi deze dan tegen de muur. Blijft het plakken, dan is de pasta klaar!

Tricolore
De driekleurige pasta heeft behalve verschillende kleuren ook verschillende smaken. De groene pasta wordt gemaakt door er spinazie aan toe te voegen. Aan de rode pasta is tomatensaus toegevoegd. Samen vormen de witte, groene en rode pasta de kleuren van de Italiaanse vlag.
© MCD Supermarkten 2018 - Privacybeleid - site by AmpedMijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×

Mijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

Zoek mijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt

×