MCD Supermarkt

Mijn MCD Aagtekerke

Kies hier uw winkel

Er is weer graskaas!

Er is weer graskaas verkrijgbaar bij MCD! Deze kaas, die alleen in het voorjaar verkrijgbaar is. Dus wacht niet te lang en kom naar uw MCD!

Graskaas is kaas gemaakt van melk van koeien die na de winter weer de wei ingaan en gras eten. De eerste melk die de boer van de koe krijgt, wordt niet gebruikt voor graskaas omdat hier nog sporen van de wintervoeding in kunnen zitten. Na een week tot elf dagen grazen, kan de melk wel worden gebruikt voor graskaas.

De graskaas is niet meteen verkrijgbaar. Zoals elke kaas moet ook graskaas eerst rijpen. Een kaas moet minimaal 28 dagen rijpen voor hij verkocht mag worden. Van melk tot graskaas duurt dus minimaal vier weken,

Graskaas is romiger en zachter van smaak dan normale jonge kaas. Dat komt doordat de melk die de koe geeft van gras dat de winter heeft doorstaan een zachtere structuur heeft. Daarnaast zit dit gras vol met eiwitten, vitaminen en enzymen. Doordat het overwinterde gras ook een keer op is, ligt graskaas maar een korte tijd in de winkel. Gemiddeld zo’n vier weken.
© MCD Supermarkten 2018 - Privacybeleid - site by AmpedMijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×

Mijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

Zoek mijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt

×