MCD Supermarkt

Mijn MCD Aagtekerke

Kies hier uw winkel

De lekkerste komkommers zijn van Joost Matijsen

In de kas van onze komkommerteler Joost Matijsen worden begin van het jaar 50.000 komkommerplanten geplant. De planten zijn op dat moment 50 cm groot. Als ze groot genoeg zijn, worden ze gesplitst. Hierdoor verdubbelt het aantal plantenkoppen waaronder de komkommers groeien. Joost vertelt dat hij jaarlijks 6 miljoen komkommers teelt!

Hoge draad
Joost teelt de komkommers op hoge draad, dit houdt in dat de komkommers via een draad naar boven groeien en blijven groeien. De draad hangt op 4,5 meter hoogte. Als de plant deze hoogte bereikt heeft, wordt hij via de draad verder geleid totdat de plant 22 meter lang is.

Om de dag worden komkommers geoogst. Joost en zijn team hebben 6 dagen per week werk in de kas. Een komkommerplant maakt uit zichzelf heel veel vruchten. Door het teveel aan bladeren en vruchten weg te snijden krijgen de vruchten die nog aan de plant hangen genoeg licht. Zo kunnen ze groot groeien en een goede smaak ontwikkelen waar de komkommers van Joost bekend om staan.

Klasse 1
Alle komkommers van Joost hebben het klasse 1 label. Dit houdt in dat de komkommer een goed gevulde cilinder heeft, de beste smaak heeft en recht is. Een kromme komkommer is tijdens de groei ergens tegenaan gegroeid. Dit kan een blad zijn van de plant of een andere komkommer, hierom snijden Joost en zijn medewerkers overtollige bladeren en vruchten weg.

Half juni worden de planten herbeworteld. Een stek van de plant wordt op steenwol gelegd en ontwikkelt nieuwe wortels waardoor hij opnieuw gaat groeien. Als een komkommer groeit, wordt hij na 14 tot 17 dagen geoogst en naar de winkel gebracht.

Het cellofaan dat om de komkommer zit is ter bescherming van uitdroging. Veel mensen bewaren de komkommer in de koelkast en door dit plastic kan de komkommer beter tegen de kou. Een komkommer kan dan ook het best worden bewaard op een koele, donkere, droge plaats.
© MCD Supermarkten 2021 - Privacybeleid - site by AmpedMijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×