MCD Supermarkt

Mijn MCD Aagtekerke

Kies hier uw winkel

Dat wordt genieten!

Risotto wordt in Italië traditioneel als voorgerecht gegeten. Maar tegenwoordig wordt risotto ook als lunch- of hoofdgerecht gegeten als er verse ingrediënten aan worden toegevoegd. De smaak van de toegevoegde ingrediënten wordt door de manier van bereiden geheel door de risottorijstkorrel opgenomen.

De risotto van Naturalmente heeft als basis Carnaroli-rijst. Deze rijst wordt ook wel de Koning van de Italiaanse risotto-rijst genoemd. Dit vanwege het uitstekende absorptievermogen in combinatie met de kookbestendigheid van de korrel. Deze rijst afkomstig van de Po-vlakte, uit de regio Lombardije, geeft een zeer romig en smaakvol rijstgerecht.

De risotto is verkrijgbaar in verschillende smaken: eekhoorntjesbrood en truffel.
 

Recept:
Doe 5 eetlepels (30 ml) olijfolie in een pan en voeg de kant en klare risotto van Naturalmente toe. Voeg 1 glas witte wijn toe (125 ml) en bak de risotto tot de wijn verdampt is. Bereid 600 ml bouillon en voeg dit op middelmatig vuur regelmatig toe aan de risotto. Gebruik geen deksel en blijf continu roeren. Laat circa 16 minuten koken tot alle bouillon in de rijst getrokken is. Voor een zachtere korrel iets meer bouillon en iets langer koken. Warm serveren met geraspte Parmezaanse kaas.

Serveertip 1: Eet de risotto in combinatie met gemarineerde biefstukreepjes.

Serveertip 2: Voeg op het laatst nog gebakken paddenstoelenmix toe.

Serveertip 3: Ook lekker te combineren met geroosterde pompoen.
© MCD Supermarkten 2018 - Privacybeleid - site by AmpedMijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×

Mijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

Zoek mijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt

×