MCD Supermarkt

Mijn MCD Aagtekerke

Kies hier uw winkel

Verkoeling in de zomer!

Verkoelende tips voor de zomer

Bij hoge temperaturen kunnen we wel de nodige verkoeling gebruiken. Of je nu zomervakantie viert in eigen land, of in een warm land over de grens.. Weet dat je je lichaam kunt helpen om de lichaamstemperatuur onder controle te houden. Wij geven tips om het hoofd koel te houden:

1. Probeer kruidenthee, in plaats van ijskoud water.

Voldoende drinken is heel belangrijk bij warm weer. Vaak ben je bij hitte geneigd om een flink glas koud water met ijs te drinken. Wist je dat dit juist niet goed werkt? Door het koude water krijg je het nog warmer. Probeer daarom (lauwwarme) kruidenthee. Geloof het of niet, hier koel je van af.

2. Maak je eigen gezonde ijsjes

Een verfrissend ijsje op z’n tijd werkt zeker verkoelend. Wij zijn gek op zelfgemaakte ijsjes. Wat heb je hiervoor nodig? Een ijsvorm of bekers met ijsstokjes, jouw favoriete verse fruit en yoghurt. Blend de ingrediënten tot een gladde massa en giet het in de ijsvorm. Na acht uur in de vriezer zijn de ijsjes klaar. Smullen maar!

3. Eet zomerfruit

Zodra je het warm krijgt, verlies je vocht. Er zijn veel fruitsoorten die het vocht snel weer aanvullen. Op een warme dag kun je het beste kiezen voor watermeloen, mango, banaan, appel of bessen. Gezond én verkoelend voedsel dus.

Met deze tips kun jij koel genieten van een mooie zomer. Een fijne vakantie gewenst!


© MCD Supermarkten 2017 - site by AmpedMijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×

Mijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

Zoek mijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt

×